Wat is MCT?

MCT is dé bachelor die zich volledig focust op de IoT generatie. Studenten die deze richting volgen worden klaargemaakt om het internet van morgen te creëren met de beste technologie op de markt. Elk jaar krijgt de student de kans om met zijn/haar opgedane kennis een eigen project te realiseren. Tijdens de eerste 3 semesters wordt er een stevige IT-basis opgebouwd, waarna de student kan kiezen tussen 4 verschillende uitstroomprofielen.

Meer info over MCT.

Waarom MCT?

Ik heb gekozen voor deze richting omdat ik steeds meer en meer interesse kreeg in de werking van het internet en programmeren. MCT leek mij ook een van de meer uitgebreidere richingen binnen de IoT-wereld. Juist doordat deze richting zo uitgebreid is, weet ik nog niet zeker welk uitstroomprofiel ik zal volgen, maar ik neig momenteel het meest naar Web App Developer.

AI Engineer

De AI Engineer ontwikkelt AI software, gebruik makend van eenvoudige regressies tot complexe deep learning en/of state of the art reinforcement learning modellen. Maar deze scherpzinnige developer gaat verder dan dat: hij/zij ontwikkelt een volledige back-end & API om de kracht van AI om te zetten in een innovatieve oplossing.

Web App Developer

Wordt een van de eerste echte mixed reality developers!  Bouw de front-end als back-end van slimme applicaties en zorg voor een optimale en vlotte interactie tussen beide met oog op user experience. Geef verhalen visueel weer. Ga aan de slag met HTML, Javascript en Xamarin. Voel je helemaal thuis in Android en Java. Frameworks en patterns hebben geen geheimen voor jou!

Smart Tech & AI Creator

Als Smart Tech creator verzamel en connecteer je sensordata. Je leert een artificieel brein opzetten en programmeren. Programmeer en connecteer sensoren met Lora en Python. Analyseer datastromen met Machine Learning algoritmes en neurale netwerken.

De voorspellingen die gebeuren door middel van jouw data pipeline geef je uiteindelijk visueel weer in slimme en mixed reality applicaties.

IoT infrastructure Engineer

Als Smart Tech creator verzamel en connecteer je sensordata. Je leert een artificieel brein opzetten en programmeren. Programmeer en connecteer sensoren met Lora en Python. Analyseer datastromen met Machine Learning algoritmes en neurale netwerken. De voorspellingen die gebeuren door middel van jouw data pipeline geef je uiteindelijk visueel weer in slimme en mixed reality applicaties.

Gerelateerd

Close Menu